Jetra in njegove funkcije ter bolezni

Jetra in njegove funkcije ter bolezni

Jetra so največji organ v našem telesu, ki imajo veliko funkcij zato je zelo pomembno, da jih ohranimo zdrave. Jetra so odgovorna za produkcijo proteinov in da se sladkor spremeni iz glukoze v sladkor in odgovorna so za naš level holesterola v krvi in železa v metabolizmu. Kri poteka skozi jetra vsako minuto našega življenja, zato je njen pretok ključnega pomena. Seveda poznamo veliko bolezni jeter seveda pa obstajajo tudi načini kako si naša jetra očistimo. Največ si delamo nasprotno od čiščenja jeter kadar pijemo. Takrat si blokiramo naša jetra in kri, da bi se pretakala skozi. Simptomi za neočiščena jetra so izgubljen apetit, abdomne bolečine, rumene belo-očnice, naš dah je nekoliko sladek, smo zelo zaspani in nimamo energije, lahko se nam zgodi tudi da bruhamo kri, težave z fokusom,  jetrni sladkor je lahko visok, arterije blokirane z maščobami, zatečene in rdeče oči.

Povzročitelji nečistih jeter:

Četudi so največji povzročitelji bolezni drog so alkohol in droge so lahko povzročitelji tudi drugi. Seveda pa je veliko bolezni pogojeno tudi s našo genetiko. To je nekaj kar si ne moremo sami izbrati ali preveč vplivati na. Prvi faktor je alkohol, ki lahko privede do ciroze jeter seveda to še zadevo poslabša kadar bi radi še alkoholu dodali droge. Takoj drugi na listu so droge in druge tablete, jetra so odgovorna za procesiranje vseh zdravil, ki pridejo v naša jetra, zato se poskušajmo izogibati tem strupom. Maščobe so takoj tretji faktor, ki nam poslabša jetra. Jetra se takoj napijejo maščob in postanejo zastrupljena. Hemokromatoza, je kadar imamo v jetrih preveč železa. To pa lahko kasneje povzroči se ostale bolezni. Hepatitis C je takoj naslednji na seznamu. Je virus, zaradi katerega lahko in nam naša jetra odtekajo. Wilsonova bolezen je nezmožnost telesa, da metabolizira baker.

Spiritualni dejavniki bolezni:

Jetra so povezana z našo jezo in našimi frustracijami. Jeza je normalno in naravno čustvo, kar ni problem, naše misli povezane z jezo so tiste, ki nas naredijo bolne. Kadar obtičimo in premišljujemo o določeni jezi in dogodku, ki nas je razjezil smo obtičali. Potrebna je reprogramacija nas samih. Energija se nabira na naših jetri tako da vsa jeza, ki ni prebavljena nam obtiči na naših jetrih. To pa lahko kasneje vodi v depresijo itd.  Kako pa lahko preprečimo, da bi imeli nečista jetra. Vsekakor, če imamo slabo genetiko lahko naše simptome omilimo.

Prevencije:

Potrebno se je popolnoma odpovedati alkoholu, seveda tu pa tam kakšna kapljica ne bo škodila, vendar mora to biti zmanjšano na minimum. Začnite telovaditi, telovadba nam pomaga, da ostanemo čili in zdravi. Postanite vegani, zdrava prehrana je vredna več kot zlato. Nehajte kaditi in raje vdihujte svež in čisti zrak.

Nekaj stavkov za naša jetra:

-oprostim si sam sebi

-osvobodim svojo globoko zakopano krivdo

-jaz živim v miru