Najem apartmaja ali v hotel?

Najem apartmaja ali v hotel?

Kadar se odpravljamo na počitnice, se velikokrat sprašujemo katera možnost bivanja bo za nas najprimernejša, najem apartmaja ali hotel. Dejavniki, ki pa vplivajo na našo odločitev so pa lahko zelo različni, glede na naš način življenja in okus. Pomembno je tudi, kakšen vzrok imamo za dopust ali počitnice. Vzrokov je lahko zelo veliko. Nekateri se odločijo za najem apartmaja, zgolj zaradi počitka in miru, nekateri pa se odpravijo v hribe ali pa trenirat različne športe. Športniki, vsekakor ne gredo na počitnice zgolj na počitek, saj v času počitnic vsakodnevno trenirajo različne športe.
Več info na: http://www.apartma-moravci.si.

apartmaŠportniki se predvsem odločajo za najem hotel oz. bivanje v hotelu, saj imajo za hrano in vse že običajno poskrbljeno. Športniki ne bodo zapravljali časa z kuho in pospravljanjem, zato se po večini odločajo za bivanje v hotelih, saj je za njih to veliko boljša možnost. Upokojenci pa gredo na dopust zgolj zaradi počitka in rekreacije, zanj pa je bolj primerno bivanje v apartmaju. V apartmajih si po večini lahko kuhate sami in je vse odvisno od vas. V hotelih pa se boste morali držati hotelskega režima in se boste prehranjevali v določenem času. Družine z majhnimi otroci pa se odločajo zelo različno. Nekaterim družinam je bolj všeč, da bivanju v apartmajih, saj si lahko kuhajo in urejajo stvari po svoje, vendar pa se vedno več družin odloča za bivanje v hotelih. V hotelih imajo običajno organizirane delavnice in animacije za otroke, tako lahko starši vzamejo trenutek zase. V hotelu se običajno veliko otrok lahko spozna in se med seboj lahko tudi igrajo in pogovarjajo in to je staršem vedno bolj všeč. Ljudje, ki pa so na počitnicah zaradi določenih bolezni ali počitka pa je primernejše bivanje v hotelu. V hotelih se nahajajo tudi različni programi za bolnike. Obiskujejo lahko različno telovadbo in druge wellness programe, ki pa pripomorejo k zdravemu načinu življenja. Za bolnike je torej veliko lažje bivanje v hotelu, saj bodo imeli na dosegu roke vse kar bodo takrat potrebovali. Deležni bodo tudi medicinske oskrbe v primeru nezgode.

Bivanje v hotelu: Prednosti bivanja v hotelu so običajno, dobra hrana oz. kulinarika za katero je že poskrbljeno. Ljudje imajo radi dobro hrano in na počitnicah se ti včasih res ne ljubi kuhati, zato je prednost hotela vsekakor pripravljena hrana. Prednosti so tudi različni programi, ki se odvijajo v času vašega bivanja v hotelu. Hoteli imajo lahko tudi svoje lastne bazene, ki pa jih lahko obiskujete kot obiskovalec hotela. Izvajajo tudi programe za najmlajše in upokojence. Upokojenci lahko v hotelih obiskujejo različne vadbe in programe. Prednosti hotela pa so tudi, da ne boste potrebovali avta, da boste odšli v trgovino in po druge najnujnejše stvari. V hotelih se običajno nahajajo tudi manjše trgovinice, kjer lahko kupimo stvari, ki jih v tistem času potrebujemo. Slabosti hotela pa so vsekakor cene. Bivanje v hotelu bo vsekakor dražje kot bivanje v apartmaju. V hotelih bo za higieno poskrbljeno in za seboj ne boste rabili pospravljati. To pa pomeni tudi večje stroške za vas. V hotelih se pa nahajajo tudi wifi točke in televizija, ki pa je vsekakor tudi všteta v ceno bivanja. V času bivanja v hotelu pa si boste lahko ogledali tudi različne znamenitosti in pokrajine po akcijskih cenah. Hoteli vam ponudijo tudi različna prevozna sredstva in vam dajo vse informacije, ki jih boste v tistem času najbolj potrebovali. Hoteli imajo tudi običajno v sobah zvonce. Če boste potrebovali kaj lahko pozvonite in nekdo vam bo takrat na razpolago.

Najem apartmaja: prednosti bivanja v apartmaju so vsekakor mir in počitek. V apartmaju boste običajno imeli veliko mira in počeli boste lahko stvari, ki jih boste želeli vi. Kuhali boste po svoji volji kadar boste to želeli vi. V apartmajih se običajno nahajajo kuhinje. Bivanje v apartmaju je najbolj primerno za pare in starejše družine. Prednosti apartmaja so tudi različne rekreacije. Običajno se apartmaji nahajajo, kjer se lahko udeležimo različnih športov. Velikokrat je to kolesarjenje, smučanje, golf, tenis… Apartmaji nam omogočajo tudi veliko več narave in sprehodov. Apartmaji pa včasih dovoljujejo tudi hišne ljubljenčke. V apartmajih se nahaja tudi televizija in občasno wifi. Slabosti apartmaja pa so vsekakor, da ga je potrebno vzdrževati in čistiti. Preden začnete bivati v apartmaju ga je potrebno očistiti in prav tako tudi ob zapuščanju apartmaja. Kadar pa bivamo v apartmaju pa bomo potrebovali prevozno sredstvo. Apartmaji so le redko v bližini centrov in trgovin. Zato kadar bivamo v apartmaju potrebujemo javne prevoze ali lastno vozilo.