Nastanek kandide in njeno zdravljenje

Nastanek kandide in njeno zdravljenje

Kandida in nekaj informacij o nastanku, zdravljenju in prehrani

dieta-kandida-prehranaNajpogostejši vzroki za kandido je nepravilna prehrana in/ali nepravilno zdravljenje, kar je samo posledica neznanja o njej. To so: prekomerno uživanje predelanih živil, sladkorja in škroba, uporaba antibiotikov, kontraceptikov in kortikosteroidov, hormonske spremembe, občutljivost na gluten in kazein, pomanjkanje želodčne kisline, stres in infekcije.

Obstaja veliko vrst kvasovk, gliv, ki živijo v našem prebavnem traktu in v nožnici pri ženskah, ki se lahko v določenih okoliščinah (npr. Bakterijsko neravnovesje. po antibiotikih) pretvorijo v agresivno obliko in vodijo do številnih zdravstvenih težav. Sodoben način življenja, hitra hrana, prekomerno uživanje sladkorja in moke, stres, antibiotiki, kontracepcijske tablete in druga zdravila, ki povzročajo disbiozo ali neravnovesje črevesne flore. To pomeni slabo sestavo črevesnih bakterij – pomanjkanje koristnih sevov in prekomerno razmnoževanje slabih sevov in glivic, ki se pretvorijo v patogeno obliko. Najpogostejša je Candida albicans, okužba, ki napada kožo, nohte in ustno votlino, vaginalno urinske in analne sluznice in lahko napade tudi bronhije in pljuča. Kandida je tesno povezana s prehrano in njeno zdravljenje je potrebno ko je črevesna flora motena, saj se gliva, pretvori v patogeno obliko. Prisotnost kandide lahko diagnosticiramo s testom. Odvisno od laboratorija, lahko analizo izvedete na glive blata ali urina, sline, ali analizo krvi, protiteles proti kandidi, ki pokažejo prisotnost gliv.Najpogostejši simptomi kandide so: močna želja po sveži hrani, kruhi, testeninam in podobnem, slab zadah, bela prevleka jezika, vetrovi in napenjanje v trebuhu med in po obroku, občutek preobremenitve, okužbe in vnetja, pogosti prehladi, alergije ali preobčutljivost, suhe sluznice, suha kožo in ekcem, motnje krvnega sladkorja, mrzle roke in noge, hemoroidi, driska ali zaprtje, vaginalne infekcije in/ali bolečine, srbenje in izcedek iz nožnice.

Parazitskiha oblika kandide v telesu izloča odpadne produkte, ki bremenijo jetra in celotno telo. Na primer, lahko kvasovke proizvajajo vrsto lažnega estrogena, da telo dobi signale, da ga je dovolj. To moti naravno proizvodnjo tega hormona, kar lahko vodi do motenj ciklusa. Če je dostopen sladkor, lahko kvas proizvodi etanol (alkohol) in acetaldehid, snov podobno formaldehidu, kar je opazno pri zadahu. To lahko povzroči težave s koncentracijo, kronično utrujenosto, pogoste glavobole, duševne nestabilnosti in nihanja razpoloženja, in izrazite PMS. Zaradi različnih tež in vrst simptomov, različno prehrano in zdravljenjem težko oceniti, koliko ljudi ima kandido, vendar statistika kaže, da jo ima vsak tretji v zahodnih državah.

Program Antikandida

Za zdravljenje parazitske glive kandide je potrebna korenita sprememba prehrane in nekaj mesecev stroge diete. Glive se hranijo s sladkorji, in kar je najpomembnejše, je,  da se omeji vnos ogljikovih hidratov. Potrebno je paziti na:
-vse vrste sadja,
-vse mlečne proizvode razen masla, domačega kefirja ali domačega jogurta,
-vse alkoholne pijače in kis,
-gobe, arašidi,
-kvas,
-kava in črni čaj,

Prosimo, upoštevajte, da upoštevate nizek vnos ogljikovih hirdatov visoko in vsebnost maščob, tj. Manj ogljikovih hidratov in več maščob, kar pomeni, da je zmanjšan vnos ogljikovih hidratov potrebno nadomestiti s povečanim vnosom zdravih naravnih maščob. To ni dieta, ki omejuje količino hrane, temveč le vrsto hrane. Jejte, ko ste lačni, in jejte, ko ste utrujeni, ker ključ ni v odrekanju, ampak v pametni izbiri.