Prihranek s svetili LED

Prihranek s svetili LED

LED svetila so postala pogosta v praksi, saj so se izkazala za varčna, ekonomsko upravičena ter estetsko dovršena svetila. Pomagajo nam zmanjšati stroške porabe in zmanjšajo porabo same električne energije. LED žarnica porabi 80 % manj električne energije kot običajna žarnica. Za potrošnika so glavne prednosti energijsko varčevanje in učinkovitost trajanja, ki pa lahko traja tudi več kot 20 let.

led-barvne-luciVedno bolj zaželena tudi v industrijah in javnih obratih. Oddajajo prijetno svetlobo, ki ne moti očesa in ne blešči. Bela svetloba v primerjavi z navadnimi žarnicami, ki oddajajo po večini rumeno zelo motečo svetlobo. Dobavljiva so tudi v različnih barvah in barvnih odtenkih, ki pa odpirajo popolnoma nove stilske in moderne novosti.

 

Lepa oblika, različne barve LED luči, različne velikosti, ki so primerne za vsak prostor, to so glavne prednosti teh luči v smislu estetike. Oddajajo svetlobo v eno smer, medtem ko navadne žarnice razpršijo svetlobo in izgubijo moč svetlobe in to pomeni slabša vidljivost in večja nevarnost, še posebej na cestah in ulicah.

Prednosti LED svetil

prednosti-ledPrimerna za javne razsvetljave in stadione, ki pa ustvarijo še posebno vzdušje in energijo. Svetila obljubljajo dolgo življenjsko dobo, ki traja 25.000 ur ali več kot 20 let. Če imate prostor kjer je zelo malo svetlobe so primerne Svetloba LED je podobna naravni, ki pa ne draži in moti očesa. Žarnice se ne segrevajo in 80 % energije pretvorijo v svetlobo, pri običajnih žarnicah pa je to obratno, 80% pretvorijo v toploto le 20 ali manj odstotkov pa pretvorijo v svetlobo, zato je svetloba šibkejša in manj intenzivna. LED žarnice lahko vklopimo takoj in zunanji vplivi ne vplivajo na delovanje samega svetila ali žarnice. Primerne so tudi za zimske in vetrovne razmere, saj LED luči nemoteno delujejo tudi v najslabšem vremenu. LED luči lahko uporabljamo tudi za praznično in dekoracijske namene.

Z izbiro varčnega svetila ne boste prihranili le denarja, prihranili boste tudi čas saj so zelo enostavne za uporabo. So varna, saj se ne segrevajo in tako preprečijo morebitne poškodbe ali požar. Investicija v razsvetljavo z LED svetili je nekoliko dražja od običajnih vendar pa pripomorejo k številnim možnostim in izboljšajo kakovost našega življenja.

Z izbiro LED luči si prihranimo tudi draga popravila in vzdrževanja, saj se ne kvarijo, kot običajna svetila, zato se boste z nakupom teh izognili morebitnim poškodbam in zamenjavi svetila. Navadna svetila vsebujejo živo srebro in so okolju neprijazna. Običajne luči oz. žarnice imajo tono slabosti, kot so slaba svetloba, popačena ali rumena svetloba, bleščanje… Vsi ti dejavniki pa motijo nas in ljudi okoli nas in tako zmanjšajo varnost in vidljivost še posebej na cestah in ulicah. Ne izgubijo svojega sijaja oz. moči svetlobe in skoz svojo življenjsko dobo svetijo z enako močjo, navadne luči pa izgubijo svetlobo in začnejo po določenem času tudi utripati. Ne vsebujejo strupenih snovi in se jih da 100% reciklirati.

Zakaj imajo LED svetila prednost pred navadnimi žarnicami?

Oglejte si ponudbo LED žarnic

Ena LED žarnica nadomesti 25 žarnic z žarilno nitko. LED žarnice ali svetila so veliko manj krhka in lomljiva v primerjavi z navadnimi žarnicami. LED luči so trpežne in iz kakovostnih materialov, odporne pa so tudi na vremenske razmere in močne udarce.

Dekorativna LED žarnica Lightbase, filament patent, standardne oblike, E27, 3,2W, regulacija svetlobe

LED ne oddaja toplote, zato se ob dotiku ne poškodujemo ali popečemo. Z izbiro takšnih luči pa se izognemo večjemu ognju ali požaru. Ne oddajajo infrardeče svetlobe in so skoraj brez emisij UV. Zaradi tega so LED luči primerne, tudi za blage in občutljive materiale. Uporabljajo se tudi na materialih, ki so občutljivi na vročino. Velikokrat uporabljajo tudi v umetniške in risarske namene, za osvetlitev v raznih muzejih in prireditvah.

Imajo dinamični nadzor svetlobe, barv in prilagodljivosti. Z LED tehnologijo lahko dosežemo fantastičen učinek svetlobe in popestrimo vsak prostor ali objekt. Vplivajo tudi na razpoloženje in počutje, ustvarijo pa vzdušje za javno publiko in obiskovalce na raznih prireditvah in tekmah. Razsvetljavo v LED tehnologiji pa uporabljamo v parkih, domovih, hotelih, fitnesih, gostiščih, policijskih avtomobilih,  pisarnah, stadionih, trgovinah,… Dokazano je tudi da izdelki zgledajo lepše pod LED svetlobo in tako naredimo bolj vpadljive in opazne.